Op onze site ziet u onze logees in blakende gezondheid. De meeste mensen hebben geen idee wat voor werk en zorg hieraan vooraf is gegaan. Hopelijk krijgt u door middel van de tekst en de foto's een indruk van het werk van Stichting Jasmijn. Het grootbrengen van moederloze kittens lijkt vrij eenvoudig, maar in werkelijkheid is het een hele opgave. Pasgeboren kittens worden de eerste twee weken om de twee uur geflest (ook 's nachts).

 

Stimuleren

Naast voeding is het stimuleren van de urine en ontlasting van levensbelang want fleskittens kunnen dat nog niet zelf. De ontlasting en het plassen breng je op gang als je een warm vochtig wattenschijfje zachtjes over de anus van het kitten wrijft. Het kitten zal dan direct gaan ontspannen en plas-sen. De ontlasting komt niet altijd na elke voeding.

 

 

Eerste hulp aan moederloos kitten

Leg het kitten droog en warm. Als u geen kruik heeft dan kunt u een lege fles met warm water vullen! Let op dat het kitten niet te warm ligt. Ga dan meteen naar de dierenarts. Zij kunnen dan de verdere zorg op zich nemen en hebben ook de ervaring en voeding bij de hand.

 

 

Het socialiseren van de "angsthaasjes" mag niet onderschat worden. Het winnen van het vertrouwen vergt heel veel tijd en geduld.

Manu na een aantal maanden in de opvang Manu een paar weken in de opvang

Manu een paar weken in de opvang

Manu na een aantal maanden in de opvang

Noeska net in de opvang Noeska na een aantal maanden in de opvang

Noeska net in de opvang

Noeska na een aantal maanden in de opvang

Rein net in de opvang Manu een paar weken in de opvang

Rein net in de opvang

Rein na een aantal maanden in de opvang

Spiky net in de opvang Spiky na een aantal maanden in de opvang

Spiky net in de opvang

Spiky na een aantal maanden in de opvang

Kleine bundeltjes die liefde nodig hebben

Soms moeten wij ondanks alle goede zorgen toch afscheid nemen van een dier en dat zijn intens verdrietige momenten en menig traantje wordt dan weg-gepinkt.

Dit werk brengt veel zorgen met zich mee. Maar als door jouw intensieve zorg en aandacht een dier beter wordt of als een angstige kat zich laat aaien of gaat spinnen lijken deze zorgen even niet meer belangrijk. De geboekte resultaten, groot of klein, vormen de kroon op dit zware maar oh zo dankbare werk.

Wij hebben in de loop der jaren al heel wat meegemaakt, maar het was toch even flink slikken toen deze hoopjes ellende binnenkwamen. Woorden schieten je tekort als je deze dieren in je armen neemt. De foto's zeggen genoeg, zij spreken boekdelen.

Het socialiseren van de "angsthaasjes" mag niet onderschat worden. Het winnen van het vertrouwen vergt heel veel tijd en geduld.

Bincky van de straat geplukt

 

Bincky na een aantal maanden

 

Chris bij aankomst

 

Chris na een aantal weken

 

Daantje bij aankomst

 

Daantje na 1 week

 

Minky verlamd bij de dierenarts

 

Minky na een aantal weken

 

Wellicht had menigeen deze dieren uit kostenoverweging laten inslapen. Wij niet! Dankzij een intensieve verzorging hebben de dieren het gered en hebben het vooruitzicht op een dierwaardig bestaan. Dit ideaal is de drijfveer achter ons werk.

Dankzij onze donateurs en sponsors hebben wij hen het leven kunnen redden. Misschien draagt u ons werk en de dieren een warm hart toe. Alleen met financiële steun van derden kunnen wij nu en in de toekomst katten zoals Daantje en Chris optimaal verzorgen en een veilige thuishaven bieden.